Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Μέλη του Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Μοναχών δήλωσαν στον ραδιοσταθμό «ΑΣΤΡΑ» ότι το «κύκλωμα» καθοδηγείται από τη Μονή Βατοπεδίου, με εκπρόσωπο στην Κύπρο συγκεκριμένο μητροπολίτη.


Δύο Κύπριες μητέρες ανάφεραν ότι ενώ σε όλα τα μοναστήρια της Κύπρου υπάρχουν λίγοι νέοι μοναχοί, στα μοναστήρια του Μαχαιρά και Αγίου Ηρακλειδίου παρατηρείται υπερβολικός αριθμός μοναχών που προέρχονται κυρίως από πανεπιστήμια.


Υποστήριξαν ότι στα παιδιά «γίνεται πλύση εγκεφάλου, μεταδίδοντας τους το μήνυμα ότι μπορούν να γίνουν άγιοι».


Επίσης, ισχυρίστηκαν ότι πίσω από αυτές τις υποθέσεις κρύβονται «μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», ενώ κατά τη διάρκεια του προσηλυτισμού απαγορεύουν στα παιδιά να λένε στους γονείς τους τι λένε με τους προσηλυτιστές.


Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης από την Αθήνα, επιβεβαίωσε, μετά από έρευνα που είπε ότι έκανε, ότι η «καρδιά» του όλου συστήματος βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου και δεν έχει καμία σχέση με το ευαγγέλιο και το χριστιανισμό.


Το κύκλωμα, είπε, ξεκινά από... τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, μέσω ενός εξομολόγου, ο οποίος δίνει όλες τις πληροφορίες για το υποψήφιο θύμα στον προσηλυτιστή.Έτσι, πρόσθεσε, όταν το υποψήφιο θύμα πάει στο Βατοπέδι, ο αρμόδιος προσηλυτιστής «παριστάνει τον προφήτη λέγοντας στο θύμα του πράγματα από τη ζωή του».


Στα όσα λέχθηκαν στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ αναφέρθηκαν ελληνικά ιστολόγια http://www.enimerwsi.com/2010/07/blog-post_4160.html




Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε πατώντας εδώ http://astra.mywebreview.com/index.php?pageaction=ast&modid=ShowAudio&audid=13



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

reee afikate ton Pitta k efyge? akouaton kathe savato paizi kapou tora?

Ανώνυμος είπε...

ελεος ρε γιοι του δια του βιαστη.εν το ξερετε οτι οι πιο πολλοι καλογεροι εν μορφωμενοι ?δηλαδη εσεις τα σκουπιδια του ακελ του τουρκισμου θα απαγορευσετε στον κοσμο να μοναζει?

σπαρτιατης εθνικοφρων είπε...

αναρχοκομμουνιστες δεν κουραστηκατε να πολεματε την θρησκεια των ελληνων της κυπρου?αντε στα κατεχομενα να κανετε τεμεναδες μα την πατριδα σας την τουρκια

Ανώνυμος είπε...

ο μοναχισμός θα έπρεπε να είναι μονοπάτι και όχι διέξοδος (συνειδητή ή καθοδηγημένη) ....