Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΣΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝΟ ΑΣΤΡΑ 92.8 σε συνεργασία με το γραφείο του ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο την ΚΙΣΑ και την ΜΚΟ CYPRUS STOP TRAFFICKING διοργάνωσε στους κήπους του προεδρικού μεγάρου στις 24 Απριλίου 2010 και ώρα 5-8 το απόγευμα εκδήλωση κατά της εμπορίας προσώπων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το θέμα.


Η όλη εκδήλωση που στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία τέθηκε υπό την αιγίδα του Προεδρικού ζεύγους και σε αυτήν συνέβαλαν πλήθος κυβερνητικών και μη οργανώσεων και γραφείων, ερευνητών για το θέμα εμπορίας καθώς επίσης γυναικείων και εργατικών οργανώσεων .|
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την εμπορία στην Κύπρο και ο ΑΣΤΡΑ νιώθει ιδιαίτερα περήφανος που αυτό έγινε μετά από δική του πρωτοβουλία και επιμονή.


Η όλη εκδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση ραδιοφωνικής εκστρατείας που ο σταθμός μας από τον Μαίο του 2009 και σε συνεργασία με την την ΜΚΟ CYPRUS STOP TRAFFICKING εκπονεί για σκοπούς ενημέρωσης και αλλαγής της υφιστάμενης κουλτούρας που επικρατεί στον τόπο μας σε θέματα εμπορίας προσώπων γενικότερα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε τρίωρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την συμμετοχή ξένων χορευτικών συγκροτημάτων από την Σρι Λάνκα και τις Φιλιππίνες, μουσικό πρόγραμμα από τον Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας, Θεατρικό μονόπρακτο από την ηθοποιό Πόπη Αβραάμ και προβολή της ταινίας μικρού μήκους lullaby (νανούρισμα - βραβευμένης ως καλύτερη ταινία βορειοανατολικής Ευρώπης στο φεστιβάλ Δράμας 2009) από την σκηνοθέτιδα Γιαννα Αμερικάνου– αναφορικά με το δουλεμπόριο γυναικών στην Κύπρο.

Στην εκδήλωση ο Υπουργός εσωτερικών παρουσίασε το Εθνικό σχέδιο δράσης 2010 - 2012 κατά τις εμπορίας ανθρώπων στον τόπο μας ενώ μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε την Αντρούλλα Χριστοφίδου μέλος της ΜΚΟ CYPRUS STOP TRAFFICKING.


Κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων πλήθους κόσμου ενημερώθηκε από τα 20 ξεχωριστά σημεία με έντυπο και άλλο υλικό αναφορικά με το πρόβλημα της εμπορίας σε όλες τις διαστάσεις αλλά και την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να θέσει υπό έλεγχο το μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει και το νησί μας.


Ο ΑΣΤΡΑ νοιώθει την ανάγκη να συγχαρεί όλους για την παρουσία τους καθώς επίσης και το προσωπικό του σταθμού για την παρουσία του και την προσπάθεια που επέδειξε.

Αξίζει στη συνέχεια να καταγραφούν οι οργανώσεις και τα γραφεία που παρευρέθηκαν:


1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

2. ΜΚΟ ΣΤΙΓΜΑ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK

3. ΜΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΥΛΟΥ

4. ΜΚΟ CYPRUS STOP TRAFFICKING

5. KAYAD

6. HUMAN RIGHTS ASSOCIATION

7. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

8. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

9. ΚΙΣΑ – ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΣΤΗΡΙΞΗ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟ

10. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

11. ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΓΟ

12. ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

13. ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

14. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ

15. ΑΣΤΡΑ 92,8

16. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Ε. Ε. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

17. ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

18. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

19. ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: