Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Α. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ


Αποτροπιασμό αλλά και ανησυχία προκάλεσε η στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ενέργειες που έγιναν το τελευταίο διάστημα και γα τις οποίες δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις για τα κίνητρα.

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν ωστόσο και οι προσπάθειες κάποιων πολιτικών και Μέσων Ενημέρωσης να προσδώσουν στο έγκλημα πολιτικές διαστάσεις και ιδιαίτερα να το συνδέσουν με τον ενδεχόμενο εξεύρεσης μιας λύσης στο κυπριακό.

Ακόμα και στην περίπτωση που ενέργειες όπως η κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου, οι βανδαλισμοί σε κοιμητήρια και η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή έχουν στόχο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο, έχουμε την άποψη ότι όσοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, να αποφανθούν, να δικάσουν και να καταδικάσουν και να αποφασίσουν ότι τα κίνητρα είναι πολιτικά και έχουν συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς, τότε κι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης.

Εμείς λέμε ότι κανένας δεν μπορεί να προδικάζει τίποτε από τη στιγμή που η αστυνομία δεν έχει καν ενδείξεις για τα κίνητρα.
Πόσο μάλλον να αποφαίνονται πολιτικοί και άλλοι παράγοντες που οι μόνες ενδείξεις που έχουν είναι οι δικές τους πολιτικές θέσεις.

5 σχόλια:

Meropi είπε...

Πολύ σωστά τα λες. Και απευθύνομαι σ' όλους εκείνους που, τώρα τελευταία, για κάθε έγκλημα (είτε αυτό λέγεται κλοπή σωρού, είτε ανθρωποκτονία) διοργανώνουν συλλαλητήρια. Αφήστε βρε παιδιά να διαλευκανθεί το έγκλημα από τους θεσμικά αρμόδιους και μετά αν η υπόθεση σηκώνει συλλαλητήριο, οργανώστε το. Με γεια σας και χαρά σας.

Μιχάλης είπε...

Έχεις απόλυτο δίκαιο αγαπητή Μερόπη.

Δυστυχώς έχουμε χάσει το μέτρο σε αυτό τον τόπο...

Ανώνυμος είπε...

i politia ethapce to nekro peripou san iroa-eklisamen kai ti vouli dkio meres an den kano lathos.
diladi akomi enehoumen tin orimotita san kinonia kai san politia na ekfrazoume apotropiasmo gia ena dolofonithenta eponimo (pu gia tous logous tis dolofonias tou enehoumen akoma idean ehtos tou oti en stis epagelmatikes tou drastiriotites) horis na ton kamnumen kai peripou iroa?
peritto na po oti touti ti fora i perireousa atmosfera pou tin apelpisia tis ampa kai en kataferei na epikratisei epistratefse sti propaganda ptomata, fantasmata, dolofonithentes kai prasina aloga!
Maria

Ανώνυμος είπε...

ENA KATHARMA TWN DIXOTOMIKWN LIGOTERO. TIPOTA ALLO.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ.....