Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

4ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος ΑΣΤΡΑ



Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ προστασίας περιβάλλοντος του ΑΣΤΡΑ 92.8 υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 στο Πάρκο Αθαλάσσας στην Αγλαντζιά σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Δήμο Αγλαντζιάς και είχε θέμα «Περιβάλλον και Υγεία».

Την όλη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτειακοί αξιωματούχοι, βουλευτές, ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων όπως επίσης και χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για βιολογικά προϊόντα, για «πράσινες» κατασκευές όπως επίσης και για τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας.

Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος το Τμήμα Δασών, το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Τμήμα Γεωργίας, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η Amalthia Organics, η Green Dot , η Μ.Κ.Ο. Ακτή, η Vivartia, ο Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Κύπρου, ο Υδρανός, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων, η Τεχνική Σχολή Αυγόρου και άλλοι.

Στο χώρο του φεστιβάλ έγινε επίδειξη κατασκευής πατροπαράδοτων εδεσμάτων, ενώ λειτούργησε και παιδότοπος με οικολογικά παιχνίδια.

Ιδιαίτερα πλούσιο ήταν και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στο οποίο έλαβαν μέρος το μουσικό σχήμα του Σάββα Δημητρίου, η παιδική χορωδία του Δήμου Αγλαντζιάς, το παιδικό χορευτικό συγκρότημα Βήμα και οι λαϊκοί ποιητές και οργανοπαίχτες Παναγιώτης Κυπριανού και Ανδρέας Φεσάς.